Rókagomba "carbonara"

2011-09-23

sponsored links


A piacon sikerült nagyon finom rókagombát beszereznem. Alapvetõen bruscetta szokott belõle készülni, de most épp ebédidõben sikerült hazaérnem, így gyorsan összedobtam egy finom tésztát. Az egész nem tart tovább, mint a víz felforralása és tészta fõzési ideje, tehát mindösszesen 15 perc. Isteni, szaftos a tojásnak köszönhetõen. Valójában a carbonara adta az alapot, mondhatjuk ez az is, annyi különbséggel, hogy itt a sonka helyett gomba van benne + kevés zöldfûszer. A carbonara sajnos Magyarországon gyerekcipõben jár, elterjedt a tejszínes szósz, ami valljuk be, közel sem hasonlít a valódi ízekhez. Otthon érdemes kipróbálni, mert gyors és ezt követõen mindig ezt szeretnénk majd fõzni, amikor munka után hullafáradtan hazaérünk ...függõvé lehet válni. Szerintem. Ez nálam pont olyan, mint a paradicsomos tészta... ha végképp nincs idõm, vagy Mikinek nem sikerült másnapra ebédet készítenem, sokszor paradicsomos tésztát eszik, mert az gyors, nem tart tovább, mint ha egy menzán kellene sort állni és fizetni az ételért. Különbözõ "feltétekkel" (tonhal, olajbogyó etb)  no meg persze sok parmezánnal változatossá tehetõ.

Hozzávalók 2 fõ részére: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s